Brooks Koepka, Wyndham Championship’te düşük bir sıralamayla tamamladığı turnuvanın ardından FedExCup Playoffları’nı kaçırmasını “rezalet” olarak nitelendirdi ve oyunu hakkında son derece açık sözlü bir değerlendirme yaptı. Dört yıl aradan sonra LIV Golf’ten PGA Tour’a dönen beş kez büyük turnuva şampiyonu, Pazar günü Sedgefield Country Club’da son turda 70 atış yaptı. Turun sonunda 70’inciliğe bağlanan Koepka, gelecek haftaki St. Jude Championship’e katılım hakkı elde etmek için ihtiyaç duyduğu dördüncülüğün çok uzağında kaldı.
PUTTER’DAKİ SORUNU ÇÖZEMEDİ
Koepka, vuruşlarının iyi olduğunu ancak asıl problemin yeşil sahalardaki putting performansı olduğunu söyledi. Oyuncu, “Topa çok iyi vurdum. Her şey yeşil sahalarda bitiyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Hiç özgüvenim yok, putt yapamıyorum. Bilmiyorum. Yakında çok şey değişecek” ifadelerini kullandı. Playoffları kaçırmanın yarattığı hayal kırıklığı sorulduğunda ise sert ifadelerden kaçınmadı: “Oldukça hayal kırıklığına uğradım. Geçememem oldukça rezalet bir durum. İki yıldır neredeyse hiç ilk 10’a giremedim. Kariyerimin zirvesindeyken ve kendimi ne kadar iyi gördüğümü düşünürsek, bu çok rezalet ve hayal kırıklığı verici. Eve gidip her şeyi yeniden değerlendirmem gerekiyor.”
SON PLAYOFF KATILIMI 2021’DE KALDI
36 yaşındaki Amerikalı oyuncu, 2015’ten bu yana sakatlık nedeniyle yer alamadığı 2020 hariç her yıl playofflarda boy göstermişti. Ancak Koepka, 2021’den bu yana PGA Tour’da sezon sonu organizasyonlarına katılamıyor. LIV Golf’ten PGA Tour’a dönüşünün ardından 16 turnuvada mücadele eden oyuncu, bu süreçte yalnızca bir kez ilk 10’a girebildi.
PGA Tour’un FedEx St. Jude Championship’i Perşembe günü TSİ 21.00’den itibaren Sky Sports Golf ve Sky Sports Main Event ekranlarında canlı yayınlanacak.