Kraliçe ayda 200 bin TL’ye temizlikçi arıyor

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, ayda 200 bin TL’ye yatılı kalabilecek temizlikçi arıyor.

Windsor Kalesi’nde kalacak olan temizlikçinin maaşı ise 19 bin pound yani yaklaşık 200 bin lira olarak belirlendi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, yatılı kalabilecek bir temizlik personeli aradığını duyurdu. Windsor Kalesi’nde kalacak olan yeni temizlikçinin başlangıç maaşı 19.140 pound (Yaklaşık 200 bin lira) olarak açıklandı.

Personelin iş başvuruları Kraliyet Ailesi’nin internet sitesinden alınmaya başladı.

BÜTÜN ETKİNLİKLER İPTAL EDİLMİŞTİ

Kraliçe, koronavirüs salgını başlayınca, yılın geri kalanında Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi’nde gerçekleştireceği tüm önemli etkinlikleri iptal etmek zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz nisan ayında 94. yaşını kutlayan Kraliçe Elizabeth’in doğum günü kutlamaları da virüs gölgesinde gerçekleşmiş ve 1895’ten beri ilk kez Kraliçe’nin doğum günü kutlaması Buckingham Sarayı’nda değil Windsor Kalesi’nde yapılmıştı.

Karantinadaki Kraliçe’nin ayağına götürülen resmi geçit küçük çaplı oluşuyla da tarihe geçmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.