Kredi Kartı Limitleri Usulsüz Artırıldı!

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE USULSÜZLÜKLER ORTAYA ÇIKTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı bankaların kredi kartı limitlerini mevzuata aykırı şekilde artırdığını tespit etti. Yapılan denetimlerden elde edilen bulgulara göre, bankalar, müşterilerin gelir bilgilerini gerçeğe aykırı biçimde artırarak kredi kartı limitlerini yasal sınırların üzerine çıkardı. Mevzuata göre kişilerin kredi kartı limiti, aylık net gelirinin en fazla dört katı olabiliyor. Ancak bazı bankaların bu sınırı aşarak limit tanımladığı belirlendi. Örnek olarak, gerçek geliri 70 bin TL olan bir müşteriye, geliri 198 bin TL olarak gösterilerek 428 bin 50 TL limit belirlendi. Oysaki mevzuata uygun olan en yüksek limit yalnızca 280 bin TL olabilirdi.

BDDK’DAN SERT UYARI GELDİ

BDDK, söz konusu usulsüz uygulamaları tespit eden bankalara yazılı uyarılar gönderdi. Kurum, yaptığı açıklamada, “Hileli artış yapan bankalara idari ve para cezası uygulanacak” ifadelerini kullandı. BDDK, bankaların mevzuata uygun şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurgularken, uygulamaların devam etmesi durumunda daha ağır yaptırımların gündeme gelebileceğini de belirtti.

MÜŞTERİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Uzmanlar, bazı müşterilerin bu tür limit artışlarıyla bilgileri olmadan karşılaşabileceklerine dikkat çekti. Müşterilerin, bankalarının mobil uygulamalarında yer alan “Kart Ayarları” bölümünden “düzenli limit artışı” seçeneğini kapatmaları önerildi. Bu adım, müşterilerin limitlerinin kendi onayları dışında artırılmasının engellenmesi adına önemli bir koruma sağlıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.