Kritik o isme gözaltı!

İzmir merkezli düzenlenen operasyonda önemli bir ismin gözaltına alındığı öğrenildi.

TRT'de yayınlanan habere göre İzmir merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki "kripto yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında firari olarak aranan ve soruşturmaya dayanak oluşturan "buluntu flash bellek"in hazırlanmasında etkin rol oynayanlardan biri olduğu iddia edilen örgütün sözde hususi imamlarından İ.S. yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı, arama ve el koyma kararı bulunan 96 kişi içinde firari olarak aranan örgütün hususi imamlarından İ.S'nin Buca ilçesinde bir evde gizlendiği tespit edildi.

Zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.
Gözaltına alınan İ.S'nin eşi ile Buca ilçesinde bir arkadaşının evinde gizlendiği belirtildi.

Şüphelinin, soruşturmanın dayanağını oluşturan "buluntu flash bellek"i hazırlayanlardan olduğu, flash bellek içinde adına kayıtlı dosyalar bulunduğu iddia edildi.

Operasyon

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir merkezli 15 ilde 10 Mayıs'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu, haklarında gözaltı kararı verilen 96 zanlıdan 87'si yakalanmıştı.

Operasyon kapsamında FETÖ'nün askerlerden sorumlu 5 mahrem imamından 2'sinin yurt dışına firar ettiği, gözaltı listesindeki hava istihbarat astsubay Erdal D'nin de darbe girişimi öncesi geçici görevle gittiği Yunanistan'dan dönmediği belirlenmişti.

Soruşturma kapsamında gözaltı, arama ve el koyma kararı verilen 96 zanlının ismine "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olarak yargılanan eski Orgeneral Akın Öztürk'ün, 2006'da İzmir'de Ege Ordusu Komutanlığına teslim edildikten sonra üstünü örttüğü öne sürülen "buluntu flash bellek" dosyasından ulaşıldığı ortaya çıkmıştı.

FİŞLEME YAPILMIŞ

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı olan Akın Öztürk'ün kurduğu "Güneş çalışma grubu" heyeti tarafından incelenen ve "Kayda değer veri yok. Basit tedbirlerle önlenebilecek bir durum. Gerekli çalışma yapıldı." denilerek rafa kaldırıldığı ileri sürülen "buluntu flash bellek"te yapılan incelemede, TSK mensuplarının fişlendiği belirlenmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Vincenzo Italiano: Maç Çok Tehlikeliydi

Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında Erzurumspor FK ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, Dolmabahçe'de oynanan mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray, Camavinga ile Anlaşma Sağlayamadı

Yaz transfer döneminde kadrosuna Lesley Ugochukwu, Aleksey Batrakov, Rafael Leao, Deniz Gül ve El Chadaille Bitshiabu'yu ekleyen Galatasaray, birçok yıldızla anılmaya devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, orta saha takviyesi için Real Madrid'den Eduardo Camavinga'yı gündeme almıştı.

Kızıldeniz’deki Petrol Hattında Faaliyetler Durduruldu

Ortadoğu'daki savaş, enerji altyapısını ve deniz ticaretini etkilemeye devam ediyor. Suudi Arabistan'ın kritik petrol güzergahlarından biri olan Doğu-Batı boru hattında faaliyetler geçici olarak durduruldu.

Karadeniz Altından Avrupa’ya Yeni Enerji Hatları Planlanıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan-Türkiye Enerji Forumu, enerji işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli görüşmelere ev sahipliği yaptı. Foruma, Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov katıldı.

Beşiktaş, Erzurumspor FK’yı 3-0 Yendi

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Erzurumspor FK ile karşılaştı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan mücadele, Beşiktaş'ın 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi.