Elektrik dağıtım şirketi Elektrokrajina, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gece saatlerinde elektrik hattında arıza meydana geldiğini duyurdu. Prnjavor ve Stanari kentlerinde 1600 hanenin elektriksiz kalmasına neden olan arızanın, Strpci enerji hattındaki yer altı kablosunu kemirip koparan bir kunduzdan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, “Yer altı kablolarının değiştirilmesi için ağır iş makinelerinin devreye girmesi gerekiyor. Bu da arızanın giderilmesini ve elektriğin düzenli olarak verilmesini yavaşlatıyor.” denildi.
ARIZA NEDENİ KUNDUZ
Arızaya yol açan kunduz, Banja Luka-Doboj otoyolunun altından geçen kabloyu kemirerek kopardı. Bu durum, elektrik kesintisine neden oldu. Elektrik dağıtım şirketi, bölgede ciddi bir kesinti yaşandığını vurguladı.
ONARIM SÜRECİ
Ağır iş makineleri, yer altı kablolarının değiştirilmesi için gereklidir. Bu süreç, arızanın giderilmesini geciktiriyor. Elektrik dağıtım şirketi, onarım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağına dair bilgi verdi.