Süper Lig’de yeni sezonun fikstür çekimi için TFF’nin Riva’daki tesislerinde bir araya gelen kulüp temsilcileri, yeşil sahalardan önce masa başında beklenmedik bir gerilime sahne oldu. 14 Ağustos’ta başlayacak sezonun planlaması için toplanan yöneticiler arasında yaşanan bir olay, tüm organizasyonun önüne geçti. Fenerbahçe ve Galatasaray cephesinde ortaya çıkan kriz, dikkatleri fikstürden uzaklaştırdı.
GÖKTÜRK'TEN GELEN ŞAŞIRTAN HAMLE
Kura çekimi sırasında protokol gereği kulüp yöneticileri yan yana geldi. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, nezaketen elini uzattı. Barış Göktürk, Öztürk’ün elini karşılıksız bıraktı. Öztürk’ün eli havada kalırken salonda büyük bir şaşkınlık yaşandı.
ÖZTÜRK'TEN SEÇİM VAADİ AÇIKLAMASI
Metin Öztürk, olayın ardından konuştu. “Biz herkese elimizi uzatıyoruz.” dedi. Barış Bey’e de elimi uzattım. Onun bir seçim vaadi vardı. “Seçilirsek Metin Öztürk’ün elini sıkmayacağız” demişti. Seçim vaadini yerine getirdi. Olabilir bu tip popüler şeyler.
AYLAR ÖNCESİNDEN GELEN SİNYAL
Barış Göktürk’ün tavizsiz tavrı, geçmiş açıklamalarının yansıması oldu. Seçim sürecinde “Camianın dışıyla savaşmaya geliyoruz” demişti. Göktürk, Eray Yazgan ve Metin Öztürk ile el sıkışmayacağını söylemişti. Bu sözler kura çekiminde gerçeğe dönüştü.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ FIRTINASI
Olayın detayları yayılınca sosyal medya ikiye bölündü. Galatasaray taraftarları, hareketi sportmenliğe aykırı buldu. Fenerbahçeli taraftarların bir kısmı yöneticilerine destek verdi. Bazı sporseverler, rekabetin saygı çerçevesinde kalması gerektiğini savundu.