DEPREM KONUTLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programında, deprem konutları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinden ciddi şekilde etkilenen illerden biri olarak yeniden inşa süreçlerinin hızlandığını ifade eden Kurum, şu ana kadar 304 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve deprem bölgesindeki konutların yüzde 70’inin tamamlandığını aktardı. Kurum, “Dünyada iki yılda 300 bin konutu yapıp bitirecek, alnının akıyla teslim edecek başka bir ülke yoktur. Allah’ın izniyle 6 Şubat sabahı söz verdiğimiz gibi evine girmeyen, yuvasına kavuşmayan hiçbir kardeşimizi bırakmayacağız” şeklinde açıklama yaptı.
YENİ SOSYAL KONUT MÜJDESİ
Kahramanmaraş’ta tamamlanan 45 bin ev ve iş yerinin sayısını yıl sonuna kadar 74 bine ulaştıracaklarını belirten Kurum, deprem bölgesine ek bir sosyal konut projesi müjdesi verdi. “Deprem bölgesinde hak sahibi olmayan tüm vatandaşlarımız için yeni sosyal konut projesi kapsamında konutlarımızı yapacağız. Dar gelirli emeklilerimiz, gençlerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız bu projeden faydalanacak. Deprem bölgesine ekstra bir kontenjan ayıracağız” sözleriyle aşağıda belirtilen hedeflerini duyurdu.
SOSYAL KONUT PROJELERİ HIZLA DEVAM EDİYOR
Türkiye genelinde 1 milyon 704 bin sosyal konut inşa ettiklerini hatırlatan Bakan Kurum, bu projelerin yaklaşık 5 milyon dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasına katkı sağladığını söyledi. Kurum ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki ay 81 ilde gerçekleştirilecek yeni sosyal konut kampanyasının detaylarını açıklayacağını duyurdu.