İSTANBUL’DA KYK SKANDALI
İstanbul’daki Cevizlibağ Kız Yurdu, yaz tatilinde eşyalarını odalarında bırakan öğrencilerin valizlerinin karıştırılması ve bazı eşyalarının çalınması şikâyetleri ile gündeme geldi. Öğrenciler, eşyalarının yerinde olmadığını ve odalarındaki durumun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.
ÖĞRENCİLER YURT YÖNETİMİNDEN CEVAP BEKLİYOR
Yurt yönetimine resmi şikâyet dilekçesi veren öğrenciler, yönetimden henüz bir geri dönüş almadıklarını dile getirdi. Öğrenciler, yurtta devam eden tadilat sürecinin denetimsiz olduğunu iddia ederken, bunun sorunlarla bağdaştırılabileceğini vurguladı.
EŞYALARIN NEREDEN GELDİĞİ BELİRSİZ
Cevizlibağ’daki KYK kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, tatil dönüşü odalarında bıraktıkları eşyaları bulamadıklarını ifade etti. WhatsApp gruplarında valizlerin dağınık görüntülerini paylaşan öğrenciler, bazı eşyalarının başka odalardan çıktığını, bazılarının ise tamamen kaybolduğunu söyledi.
SORUŞTURMA HAREKETE GEÇİYOR
Bu skandal görüntülerin ardından Bakanlık gerekli adımları atma kararı aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal medyada yayımlanan görüntüler ile ilgili olarak bir soruşturma başlattığını duyurdu.