TEPKİLERE SEBEP OLAN KARİKATÜR
Leman dergisinin en son sayısında yayımlanan karikatür, İslam dini ve Hz. Muhammed’e yönelik saygısızlık gerekçesiyle kamuoyunda ciddi tepkilere yol açtı. Bu tepkiler sonrası Adalet Bakanlığı hemen soruşturma başlattı.
GÖZALTILAR VE AÇIKLAMALAR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, karikatürün sahibi, genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü de dahil olmak üzere toplam 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, bahsi geçen dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
DURUM VE İLERLEYİŞ
Leman dergisinin bu tartışmalı sayısına toplatma kararı verildiği bildirilirken, derginin sosyal medya hesaplarına da erişim engeli getirildi. Bu süreç, kamuoyunda süregelen tartışmalar ve bir dizi önlemle birlikte devam ediyor.