Mantar 2 kişinin ölümüne neden oldu!

İstanbul'da yedikleri mantardan zehirlenen iki kişi hayatını kaybetti, 18 kişi ise tedavi altına alındı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş mantar zehirlenmelerine dikkat çekerek "Zehirlenenler tedavi olmazlarsa ölümcül risklerle karşı karşıya kalabiliyorlar" dedi.

İstanbul'da ormanlık alanlardan topladıkları mantarları yiyen 20 vatandaş zehirlendi. Son 10 gün içinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne mantar zehirlenmesi nedeniyle başvuran 20 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 18 kişi ise hastanede tedavi edildi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş ise mantar zehirlenmelerinin ilkbahar ve sonbaharda sıkça görüldüğüne dikkat çekerek, "Tabii ki çok önemli bir durum, genellikle köylüler o bölge yaşayanlar mantarları tanıyorlar. Ama esas sıkıntı o köye o bölgeye gelen yabancılar. Mantarları tanımıyorlar, bilmiyorlar ya da daha önce köylerinde yedikleri mantarlara benzeterek ilgili mantarlar yemek suretiyle çok ciddi olarak hastalarda bir tablo meydana geliyor.

Hayati açısından hastalar inanılmaz derecede risk altındalar. Tedavi olmazlarsa hastalarda ölümcül risklerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Son 10 gün içerisinde yirminin üzeride hastamız bize mantar zehirlenmesiyle başvurdu. Bu hastalardan maalesef 2 tanesini biz kaybettik. Bir tanesi karaciğer nakli oldu, bir tanesi karaciğer nakli için sırada bekliyor" şeklinde konuştu.

Topladığı mantardan zehirlenerek tedavi alınan 26 yaşındaki Hüseyin Yıldız ise “Mantar toplamıştık arkadaşlarla, ben kendim iki tane almıştım. Bir tanesini evde sobanın üstüne koydum. Köydekinden sanarak aynı mantardan diye topladık ama tabi anlayamadık. 3-4 saat sonra mide bulantısı, ishal başladı. Gece çok istifra edince direk hastaneye geldik, zehirlendiğimizi söylediler. Organlarımıza zarar vermeye başlamış. Gelmeseydik ölüme kadar götürebiliyordu” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Afetle Birlik Olma Vurgusu Adıyaman ve Osmaniye’de Yapıldı

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü yılı dolayısıyla Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Hatay'da anma etkinlikleri yapıldı. Sessiz yürüyüşler ve dualarla hayatını kaybedenler anıldı.

MİT’in MOSSAD Casuslarını Ele Geçirme Operasyonu

İstanbul'da gerçekleştirilen "MONİTUM" operasyonunda, MOSSAD için casusluk yapan iki kişi gözaltına alındı. Operasyon, MİT ve yerel güvenlik birimleri iş birliği ile düzenlendi.

Meteoroloji: Yurt Genelinde Sarı Kodlu Uyarı Geldi

Meteoroloji, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Karadeniz ile bazı Akdeniz şehirleri için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. 20 il "sarı" kodla uyarıldı.

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.