Marmaray’daki Olayın Arkasındaki Şok Açıklama

İstanbul’DA MARMARAY OLAYININ YAŞANMA ANI

İstanbul’da Marmaray’da meydana gelen ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran yumruklu kavga, Türkiye’nin gündeminde önemli bir yere sahip oldu. İki çocuğuyla seyahat eden Deniz Eroğlu’nun saldırıya uğradığı anlar, TRT Haber program yapımcısı ve sunucusu Fuat Kozluklu tarafından kaydedilerek X platformunda paylaşıldı ve bu görüntüler milyonlarca kez izlendi. Görüntülerin ardından oluşan linç kampanyaları üzerine Kozluklu, “Vicdani borç” diyerek olayın sadece bir video ile sınırlı olmadığını ve meydana gelen olay hakkında daha fazlasını yazdı.

OLayın BAŞLANGICI: GİDİŞATIN GERGİNLİĞİ

Kozluklu’nun açıklamalarına göre, olay Erenköy veya Bostancı durağında başladı. Deniz Eroğlu, iki çocuğuyla Marmaray’a binerken, kapıda telefonla konuşan genç bir kadına, “Niye burada duruyorsun, çocuklarımla girmeye çalışıyorum, zorlandılar. Ya ayakları takılıp sıkışıp düşselerdi?” şeklinde tepki gösterdi. Genç kadın, “Affedersiniz” diyerek özür diledi. Kozluklu, vagonun girişinde kalabalık olmadığını ve kapının ortasından rahatlıkla geçilebileceğini belirtti. Ancak Eroğlu, kapılar kapandıktan sonra 5-6 dakika boyunca şikayet etmeye devam etti. Bu sırada genç kadın ağlamaya başladı. Diğer yolcular, “Yeter yahu, susun, konuyu kapatın” diyerek Eroğlu’nu uyardı, fakat gerginlik tırmanmaya devam etti. İki kişi, ağlayan kadının durumuna karşı çıkaarak, “Yeter artık ulan, ne bu kadar büyüttün be!” diyerek Eroğlu’na yaklaştı. Kozluklu, bu noktada gazeteci refleksiyle telefonunu çıkartıp kayda geçti.

SALDIRI ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Kozluklu’nun kaydına göre, Marmaray durağa yaklaşırken mavi gömlekli bir genç, Eroğlu’na “Çık dışarı” diyerek yumruk attı ve vagondan indi. Olay, Süreyya Plajı durağında devam etti. İkinci bir genç, Eroğlu’nu itti. Eroğlu’nun burnu kırıldı ve kan akmaya başladı. Marmaray özel güvenlik ekipleri duruma müdahale etti. Eroğlu, mavi gömlekli gençten şikayetçi olduğunu bağırarak ifade etti ve ardından gencin peşinden koşarak yumruk attı. Kozluklu, “Tanıklığım bundan ibaret” diyerek, vagon içi güvenlik kameralarının olayı kaydetmiş olabileceğini dile getirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ankara’da Eşini Bıçaklayan Yasin Özdemir Tutuklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, eşine bıçakla saldıran Yasin Özdemir, olay sonrasında tutuklandı.

Bakan Şimşek ile Vekiller Arasında Vergi Borcu Tartışması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in enflasyon verilerinin eleştirilmesine yanıt vererek, kendisinin ve ekibinin kurumun verilerine müdahale etmediğini belirtti.

Huzurevi Şiddet Görüntülerine Bakanlıktan İnceleme Başlatıldı

İstanbul'daki bir huzurevinde çalışan bir kişinin, yaşlı bir adamı darp ettiği görüntüler yaygınlaşınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti.

Grip Riski Arttı: H3N2 Uyarıları Yükseliyor

H3N2 grip virüsü, Avrupa'da erken başlayan grip dalgasında önemli bir rol oynarken, Türkiye'de de vakalar artıyor. Uzmanlar, belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tuzla Tersaneler Bölgesinde Gemide Yangın Çıktı

Tuzla'daki tersanelerde demirli hayvan yemi taşıyan bir gemide yangın meydana geldi. Yangına müdahale etmek için çeşitli ekipler olay yerine intikal etti.