Masum Türker gündemi yorumladı

2002’de Türkiye’yi yeniden dizayn etme projesinin planlandığını söyleyen Türker, “2002’de kurgu yapanlar, beklemedikleri sonuçla karşılaştılar. Onlar sadece meclise iki partinin gireceğini düşünmüyorlardı. Benzer bir kurgu bugün de yapılıyor. Vatandaşlarımızı dört partiye mahkum ediyorlar. Sanki sadece dört parti varmış gibi hareket ediyorlar ama bilsinler ki DSP 5. parti olarak meclise girecek ve bu oyunu bozacak.” dedi.  

Türkiye’yi bekleyen en önemli tehlikenin yatay bölünme olduğunu söyleyen Türker, “İktidarın kutuplaştıran politikaları ve nefret söylemleri nedeniyle halkımız arasında oluşan ayrışma duygusu vatandaşlarımızın kamplara ayrılmasına neden olmakta; Türkiye yatay olarak bölünmektedir. Vatandaşlarımız arasında oluşan bölünmüşlük ve dışlanmışlık duygusunu sona erdiren, demokrasiyi bütün unsurlarıyla yaşatan, toplumun her kesimini kucaklayan, hukukun üstünlüğü ilkesini geçerli kılan, adil, dürüst ve toplumun her kesimini sevgiyle kucaklayan bir düzene ihtiyaç var. Vatandaşlarımız 1 Kasım’da ya zalim ve bozuk düzene devam diyecek ya da bu düzen değişmelidir diyecek. Bu nedenle 1 Kasım seçimi büyük öneme sahiptir.” dedi.

‘Sıfır Sorunlu Dış Politika’ söylemi ve iddiasıyla yönetime gelenlerin son 13 yılda Türkiye’yi hemen hemen tüm komşuları ile sorunlu bir hale getirdiklerini ve Türkiye’nin saygınlığını yitirmesine sebep olduklarını belirten Türker, “Türkiye’de şuanda 4 bin 500 IŞİD’li var. Bu 4 bin 500 IŞİD’linin 4 bin 300’ü uyuyan IŞİD’li. Yani aktif terör içinde değil, 200’ü ise eylem yapma üzere hareket halindeki IŞİD’lidir. Bu 4 bin 500 IŞİD’li listesi Türkiye’nin istihbarat örgütlerini elinde var. Bu IŞİD’lilere hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye’nin Ortadoğu’da kaybettiği itibarı kazandırmak için Mısır, Suriye ve İsrail ile diplomatik ilişkiler Büyükelçilik düzeyine çıkarılmalıdır.” dedi. 

DSP’nin 1 Kasım seçim vaatleriyle ilgili Türker, “Türkiye’nin her iline ve ilçesine yayılmış olan uyuşturucu kullanımı ile mücadele edilecek. Seçim barajı kaldırılacak; yurt dışında yaşayanlar için ayrı bir seçim çevresi oluşturulacak. Tüm öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Her üniversite öğrencisine en az 500 lira burs verilecek. Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek. Sağlık hizmeti herkese bedava olacak. Tarım ve hayvancılık teşvik edilecek. Bankalara borçlandırılan çiftçilerimizin icra yolu ile topraklarının ellerinden alınmaması için Toprak Koruma Bankası kurulacak.” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Erzurum’da Diyaliz Hastası Yangında Can Verdi

Erzurum Kazım Karabekir Paşa Mahallesi'nde beş katlı bir binanın birinci katında yangın çıktı. Gece saatlerinde başlayan yangında 71 yaşındaki diyaliz hastası Hacer Tikankuş hayatını kaybetti.

Bursa’da Karı Kocayı Sokakta Katletti

Bursa Yıldırım'da bir kişi tartıştığı çifti silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için polis çalışma başlattı.

Trump Hamaney İçin: Tanışmaktan Onur Duyarım

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlediği bir etkinlikten sonra İran Savaşı'nı değerlendirdi. İran'la anlaşma yapmaya yakın olduklarını tekrarladı.

Üniversite Öğrencisi Yurtta 6 Kattan Düşerek Öldü

Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Safahat Kız Yurdu'nda 22 yaşındaki Z.K henüz bilinmeyen bir nedenle 6'ncı kattan düştü. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Hakan Safi, Merih Demiral Transferini Açıkladı

Fenerbahçe'nin 6-7 Haziran'daki olağanüstü genel kurulunda başkan adayı Hakan Safi, Al Ahli'li milli futbolcu Merih Demiral ile anlaştığını duyurdu. İzmir'deki organizasyonda kongre üyeleriyle bir araya gelen Safi, ilk transferlerini açıkladı.