Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki güvenlik risklerini azaltmak için kapsamlı bir veri toplama süreci başlattı. İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen bu çalışma, ilkokul, ortaokul ve liselerin güvenlik standartlarını incelemeyi hedefliyor. MEB, risk haritası oluşturmak için okul müdürlerinden bilgi toplayacak.
OKUL MÜDÜRLERİNDEN VERİ TOPLANACAK
Emniyet ve Jandarma’nın sorumluluk alanındaki tüm okulları kapsayan çalışmada, müdürler “Veri Toplama Yönetim Modülü” üzerinden İhtiyaç Analiz Formu’nu dolduracak. Bu form aracılığıyla riskli alanlar bildirilmiş olacak.
VERİ TOPLAMA MODÜLÜNÜN SÜRESİ
22-24 Eylül 2026 tarihleri arasında açık kalacak modülde, okul yöneticilerine 24 Eylül mesai bitimine kadar süre tanındı. MEB, il ve ilçe müdürlüklerine süreçle ilgili talimat vererek, çalışmaların zamanında tamamlanmasını istedi.
GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILACAK
Toplanan veriler doğrultusunda, okulların güvenlik önlemleri güçlendirilecek. MEB, güvenli bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla bu adımları atıyor.