Meclis, 1 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek


AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışma takvimine ilişkin yeni bir grup önerisi sundu. Genel Kurul’un bu hafta içerisinde, bugün ve 26 Haziran Çarşamba günü, Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacağı belirtildi. Ayrıca, 2-3 Temmuz tarihlerinde Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun da Genel Kurul’da görüşüleceği açıklandı. TBMM Genel Kurulu’nun çalışmaları ise 31 Temmuz saat 24.00’e kadar sürecek.


TBMM Genel Kurulu’nda, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin genel görüşmelerine başlandı. Toplamda 19 maddeden oluşan bu teklif, temel kanun olarak iki bölüm halinde ele alınacak. Birinci bölümde ilk 10 madde yer alırken, ikinci bölüm ise 9 maddeden oluşmaktadır.


AK Parti’nin getirdiği yeni grup önerisiyle birlikte yasama çalışmaları yaz aylarında da hız kesmeden devam edecek. TBMM Genel Kurulu’nun yoğun gündemi arasında önemli kanun tekliflerinin yanı sıra, Türkiye’nin geleceğine ilişkin stratejik konular da ele alınmaya devam edecek. Meclis’in aldığı kararların ülke genelinde etkileri ve yansımaları yakından takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Emekli Polis, Oğlunu Öldürüp Polisi Aradı

Adana'nın Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi Elif Su Uludağ Caddesi'nde emekli polis memuru F. Kayhan (52) ile oğlu Ahmet Kaan Kayhan (23) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Kaan Kayhan babasına bıçak ve sopayla saldırmaya çalıştı.

St. Petersburg Forumu Saldırıyla Başladı

St. Petersburg Valisi Aleksandr Beglov, Ukrayna kaynaklı insansız hava araçlarının kentin üç farklı bölgesindeki altyapıyı hedef aldığını duyurdu. Saldırılarda bazı sivillerin yaralandığı ve altyapının hasar gördüğü bildirildi.

Norveç Prensesi’ne Arkadaşlık Teklifi Uzaklaştırma

Avustralya'da 63 yaşındaki David James Cook, Norveç Prensesi Ingrid Alexandra'ya yaklaşmasının yasaklanması için Sydney'deki Newtown Mahkemesi'nde duruşmaya çıkarıldı. Mahkeme, Cook'un prensesin okuduğu üniversite kampüsüne girmesini yasakladı.

Trump, Ankara’daki NATO Zirvesi’ne Katılacak

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. Rubio, bunun ittifak tarihinin en önemli toplantısı olacağını söyledi.

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.