Temascalcingo, Meksika’da düzenlenen bir patron aziz festivali sırasında patlayıcı maddelerin infilak etmesi sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi yaralandı. Patlama, Cumartesi akşamı, 66 bin nüfuslu Temascalcingo’daki Nuestra Señora de la Luz kilisesinin yanında meydana geldi. O sırada yüzlerce kişi, dini festivalin bir parçası olan havai fişek gösterisini izlemek için hazırlanıyordu.
PATLAMANIN NEDENİ BELİRSİZ
Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve Meksika Eyalet Başsavcılığı olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Yerel bir piskopos, yaralananlar arasında iki rahibin de bulunduğunu açıkladı.
GÖRÜNTÜLER KORKUTUCU
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, patlama sonrası duman ve enkaza karışmış birçok kişinin hayatta kalanları aradığı görülüyor. Meksika’da havai fişeklerin sıkça kullanıldığı sokak kutlamaları ve dini festivallerde patlamalar yaşanması yaygın bir durum.
ÖNCEKİ OLAYLAR
Neredeyse dört yıl önce, Hidalgo eyaletinin Huejutla ilçesindeki bir köyde meydana gelen güçlü bir havai fişek patlaması 17 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.