Mersin merkezli yürütülen geniş çaplı bir operasyonla, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) bünyesinde organize edilen milyonlarca liralık yolsuzluk ve rüşvet ağı çökerdi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, 4 farklı ilde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu baskınlarda, eski okul yöneticileri de dahil olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.
DEVLETİ MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATTILAR
KOM ekiplerinin titizlikle sürdürdüğü incelemelerde, MESEM kurumları üzerinden gerçekleştirilen usulsüzlüklerin bilançosu ortaya çıktı. Şüphelilerin sahte kayıt ve işlemlerle devlete 36 milyon 244 bin 715 TL tutarında bir mali yük çıkardığı belirlendi. Soruşturma detaylarında, rüşvet çarkı kapsamında 8 milyon 749 bin lira nakit para ile birlikte 2 dizüstü bilgisayar ve 2 renkli yazıcının menfaat temini amacıyla el değiştirdiği kaydedildi.
4 İLDE ŞAFAK OPERASYONU
Emniyet birimleri, yolsuzluk çarkına karıştığı belirlenen toplam 45 şüpheliye yönelik çalışma yürüttü. Şüphelilerden birinin vefat ettiği, ikisinin ise hali hazırda farklı suçlardan cezaevinde bulunduğu tespit edildi. Kalan 42 şüphelinin yakalanması amacıyla Mersin merkez, Silifke, Adana, İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon sonucunda, Mersin ve Silifke’deki MESEM okullarında görev yapmış eski müdür ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 37 şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü. Firari durumda olan 5 şahsın yakalanması için operasyonlar sürerken, adli tahkikatın geniş çaplı olarak devam ettiği bildirildi.