İstanbul’a kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyılarında hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, İstanbul'da cumadan sonra yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların artmaya başlayacağını belirterek, mevsim normallerinde sıcaklıklar beklediklerini kaydetti.

İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin, soruları yanıtlayan Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi.

Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.

Kocaman, önümüzdeki 3 gün boyunca havanın soğuk olacağı bilgisini vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece civarında sıcaklıklar bekliyoruz. Bu sürede hafif yağışlar var. Kuzey bölgelerde ve yükseklerde karla karışık yağmur, şehirler ve aşağı kesimlere ise yağmur şeklinde bekliyoruz. Marmara'da kar beklenmiyor. Bölgenin sahillerinde ve şehir merkezlerinde yağmur, yüksek alanlara karla karışık yağmur beklentimiz var. Bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya'da ve Batı Karadeniz bölümünde sahillerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar bekliyoruz."

Bazı bölgeler hariç yurdun büyük bölümünde kar beklentisi olduğunu aktaran Kocaman, İstanbul, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç yurdun tamamının kar yağışlı olarak görüldüğünü bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, İstanbul için hava durumunun cumaya kadar akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece olacağını yineleyerek, "İstanbul'da cumadan sonra yağışlar kesilecek ve sıcaklıklar artmaya başlayacak. Mevsim normallerinde sıcaklıklar bekliyoruz. Denizlerde kuzeyli kuvvetli rüzgarların devam edeceğini söyleyebiliriz. Sonrasında ise ciddi bir rüzgar beklemiyoruz." dedi.

Anadolu'daki vatandaşlara buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Kocaman, Marmara'da rüzgar dahil olmak üzere bir uyarıları olmadığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 23-29 Ocak tarihlerinde hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinden 5-9 derece daha düşük olarak bekleniyor.

İstanbul'da bugün saat 18.00'e kadar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinde sıcaklığın 1-2 derecelere düşmesi öngörülüyor.

Söz konusu kesimlerde yarın ve ertesi gün de karla karışık yağmur tahmini yapılırken, sıcaklıkların salı 3-4, çarşamba 2-5, perşembe 1-7, cuma 0-5, cumartesi 1-7 dereceler civarında seyredeceği bilgisi verildi.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Portekiz-Şili Maçında Kavga Çıktı, Leao Kırmızı Kart Gördü

2026 FIFA Dünya Kupası öncesi Portekiz ile Şili arasındaki hazırlık maçında oyuncular arasında kavga çıktı ve iki futbolcu kırmızı kart gördü. Lizbon'daki maçta 45+1. dakikada Cancelo ile Faundez arasındaki ikili mücadele sonrası ortalık karıştı.

Sağanakta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Niğde'de ikindi vakti etkili olan sağanak ve dolu bir kişinin ölümüne yol açtı, Kayseri'de caddeler su altında kaldı, Elazığ'da sel ulaşımı kesti. Niğde'de altı kişi sel sularına kapıldı.

M7 Metro Hattı’nda Arıza, Yolcular Tünelde Yürüdü

M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı'nda saat 14.00 sıralarında teknik bir arıza meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle oluşan arıza nedeniyle seferler gecikmeli yapıldı.

Fransa’nın Aradığı Şüpheli İstanbul’da Yakalandı

İstanbul Emniyeti Narkotik Şube, İstihbarat Şube ve MİT'in ortak operasyonuyla Fransa adli makamlarınca aranan uyuşturucu şüphelisi Kağıthane'de yakalandı. Şüpheli S.K. gözaltına alındı.

Eşini Odunla Döverek Öldüren Şüpheli Kaçtı

Torul ilçesinde 2 Haziran öğle saatlerinde meydana gelen olayda Halis Pekin (27), henüz bilinmeyen bir nedenle 1,5 yıllık eşi Arzu Pekin (26) ile odun istifleme alanında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli eşine odunla saldırdı.