SON HAVA TAHMİN RAPORU AÇIKLANDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, Türkiye’nin kuzeydoğu kısımları ve Doğu Akdeniz’in çeşitli bölümleri yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis çıkması öngörülüyor.
HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU
Hava sıcaklığında dikkate değer bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar çoğunlukla güneyli yönlerden hafif esmesinin yanı sıra ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU
Marmara’da havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi öngörülüyor. Bu gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülecek.
Edirne’de sıcaklık 17°C, 31°C olarak tahmin edilmekte, İstanbul’da 20°C, 26°C, Kırklareli’nde 16°C, 28°C ve Kocaeli’nde 18°C, 30°C olacak.
EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU
Ege Bölgesi’nde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. İç kesimlerin kuzeyinde pus, yer yer ise sis görülebilir.
Aydın’da sıcaklık 12°C, 27°C, Denizli’da 16°C, 32°C, İzmir’de 19°C, 32°C, Muğla’da ise 11°C, 31°C olarak gözlemlenecek.
AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Akdeniz Bölgesi’nde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, doğusunda yer yer çok bulutlu olacağı, gece saatlerinde Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacağı tahmin ediliyor.
Adana’da hava 20°C, 30°C, Antalya’da 21°C, 27°C, Hatay’da 18°C, 29°C, Mersin’de ise 22°C, 28°C olarak ölçülecek. Yarın (Cuma) yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bazı bölgelerde sağanak bekleniyor.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
İç Anadolu’da havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi öngörülüyor. Bu gece ve sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
Ankara’da sıcaklık 13°C, 26°C, Eskişehir’de 12°C, 28°C, Konya’da 13°C, 29°C ve Nevşehir’de 13°C, 25°C olarak tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Batı Karadeniz’de havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis yaşanabilir.
Bolu’da sıcaklık 11°C, 27°C, Düzce’de 15°C, 30°C, Sinop’ta 19°C, 27°C ve Zonguldak’ta 18°C, 25°C olacaktır.
ORDA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Orta ve Doğu Karadeniz’de havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, doğusunda yer yer çok bulutlu geçişler olacağı ve Doğu Karadeniz’in bazı kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Amasya’da sıcaklık 14°C, 30°C, Artvin’de 15°C, 23°C, Samsun’da 17°C, 26°C ve Trabzon’da 19°C, 24°C olarak gözlemlenecek.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Doğu Anadolu’da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, kuzeydoğusunda yer yer çok bulutlu olacağı, yarın (Cuma) Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacağı tahmin ediliyor.
Erzurum’da hava 7°C, 17°C, Kars’ta 5°C, 17°C, Malatya’da 12°C, 27°C ve Van’da 6°C, 23°C olarak ölçülecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Güneydoğu Anadolu’da havanın açık ve az bulutlu geçmesi, batısının yer yer parçalı bulutlu olacağı öngörülüyor.
Diyarbakır’da sıcaklık 13°C, 29°C, Gaziantep’te 14°C, 30°C, Siirt’te 18°C, 31°C ve Şanlıurfa’da 20°C, 30°C olarak tahmin ediliyor.