YAZ SONU ISINSIN DEĞİŞİYOR
Yurt genelinde ve özellikle İstanbul’da son günlerde etkili olan serin hava ve kısa süreli yağışlar, vatandaşlar için bir rahatlama sağlasa da, ‘eyyam-ı bahur’ sıcaklarının ikinci dalgası kendini göstermeye hazırlanıyor. Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Türkiye genelindeki hava durumunu değerlendirerek, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti. Özdemir, İstanbul’da yaşanan serinlemenin geçici olduğunu ve önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yeniden yükselebileceğini söyledi.
İSTANBUL’DA SU SORUNU
Özdemir, İstanbul’daki baraj doluluk oranlarının yaklaşık yüzde 50 seviyelerinde olduğunu, bu durumun ise şehrin günlük su tüketimi ile birlikte yetersiz kaldığını ifade etti. Hava durumu tahminlerine göre, bugün yağan yağışlar sonrasında yarın Karadeniz bölgesi ve Marmara’nın kuzey kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Kuvvetli rüzgarların etkisini hissettireceğini belirten Özdemir, rüzgar hızının zaman zaman 70 km’ye kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.
RÜZGAR VE YAĞIŞ DENGEYE GELECEK
İstanbul için ilerleyen günlerde fazla yağış beklenmediğini vurgulayan Özdemir, cumartesi günü yağış olmayacağını ancak kuvvetli rüzgarların devam edeceğini söyledi. Pazar günüyle birlikte hava koşullarının düzeleceğini, fakat yağış eksikliğinin devam edeceğini belirtti. Yerel olarak bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak yağışların olabileceğini ancak genel anlamda etkili ve kuvvetli yağışların beklenmediğini aktardı. Bu şartların orman yangınları açısından dikkatli olunması gerektiği uyarısını da beraberinde getiriyor.
AĞUSTOS SICAĞI SÜRECEK
Özdemir, Ağustos ayının mevsim normallerinin biraz üzerinde geçeceğini ve 2-3 günlük serinlemenin ardından rüzgarın kuzeye dönmesinin yanında havanın da temizlendiğini ifade etti. İstanbul’un atmosferinde bir temizlik yaşandığını belirten Özdemir, yine de sıcaklıkların Ağustos ayında mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edeceğini vurguladı.
then "Add to Home Screen"