Yurt genelinde Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 şehir için sarı kodlu uyarı yaptı. Adana, Hakkari, Hatay, Mersin, Siirt, Van ve Şırnak’ta bugün çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.
BUGÜN HAVA DURUMU
Meteorolojinin son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
Yağışların Güçlenmesi Bekleniyor
Doğu Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatleri arasında yağışların kuvvetlenmesi öngörülüyor. Meteoroloji, vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.
Rüzgar Etkili Olacak
Batı kesimlerde hava sıcaklığının 2-4 derece düşmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar da hayatı olumsuz etkileyebilir. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden esmesi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda fırtına şeklinde (50-80 km/saat) olacağı tahmin ediliyor.
Hafta Sonu Hava Tahmini
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, hafta sonu yağışların süreceğini belirtti. Özellikle yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanakların etkili olacağı ifade edildi. Yeni haftada da yağışların büyük bir bölümde devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında kalacağı vurgulandı.