Meteroloji’den korkutan yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

SEL, SU BASKINI RİSKİ!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Oluşması muhtemel riskler, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar olarak sıralandı. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmurlu 10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar iç kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor 18

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 14

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.