“Mevcut Vize Sahiplerini Etkilemeyecek”

TRUMP’IN YENİ VİZE KARARININ ETKİLERİ

ABD Başkanı Donald Trump, H-1B çalışma vizesi için şirketlerin 100 bin dolar ödeme yapmasını öngören bir kararnamayı imzaladı. Bu durum, ABD’deki şirketler arasında kaygıya neden oldu. Şirketlerin, çalışanlarına ülkeden ayrılmamaları için çağrıda bulunmasının ardından, Beyaz Saray bu konu hakkında bir açıklama yaptı.

GEÇERLİLİK DURUMU KONUŞULUYOR

Beyaz Saray, yarın yürürlüğe girecek olan kararnamenin, ülkeye yeniden giriş yapan geçerli vize sahiplerini etkilemeyeceğini açıkladı. H-1B vizesi için istenen 100 bin dolarlık ödeme, yalnızca yeni başvuru sahipleri için geçerli olacak. Adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, “Bu tek seferlik bir ödeme. Sadece yeni vizeler için geçerlidir, yenilemeler veya mevcut vize sahipleri için geçerli değildir.” ifadesini kullandı.

HİNDİSTAN’DAN GELEN TEPKİLER

Trump’ın kararına Hindistan’dan sert bir tepki geldi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, belirtilen ücretin ailelere vereceği zarar nedeniyle “insani sonuçları” olabileceği uyarısında bulundu. Açıklamada, vasıflı işçilerin iki ülke için de büyük katkı sağladığına dikkat çekildi ve “Bu nedenle, politika yapıcılar, iki ülke arasındaki güçlü insan ilişkileri de dahil karşılıklı yararları dikkate alarak son adımları değerlendirecekler” denildi.

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi ise, 2024 yılında yaklaşık 400 bin H-1B vizesinin onaylanacağını ve bunların yaklaşık 260 bininin yenilenen vize olduğunu duyurdu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.