İzmir’in Buca ilçesinde 2023 yılından beri faaliyet gösteren MHK Meyve ve Sebze Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile şirket sahibi Mehmet Hayri Kaymaz’a konkordato mühleti verildi. İzmir 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket ve sahibi için üç aylık geçici konkordato tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Ülkü Yıldız, Sevgi Kanyılmaz ve Emre Kıdoğlu, geçici konkordato komiseri olarak atandı.
KONKORDATO TEDBİRLERİ UYGULANACAK
Mahkeme, şirket ve Mehmet Hayri Kaymaz hakkında ihtiyati tedbir kararı aldı. Alacaklıların, 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz edebileceği belirtildi. Dilekçede, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durumun olmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ifade edildi.
ŞİRKETİN VERGİ DURUMU
MHK Meyve ve Sebze Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı için 6 milyon 915 bin 499 lira matrah bildirdi. Şirket için 1 milyon 728 bin 874 lira vergi tahakkuku gerçekleştirilmişti.