AVUSTRALYA MERKEZ BANKASI PARA POLİTİKASINI GEVŞETMEKTEN UZAK
Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Michele Bullock, enflasyonun kalıcı olduğunu ve hedef aralığa geri dönmenin gelecek yılın sonlarına kadar mümkün olabileceğini belirterek, bankanın para politikasını gevşetmekten bir miktar uzak olduğunu açıkladı. Bullock, enflasyona yönelik risklere karşı tetikte olunması gerektiğini vurgulayarak faiz indiriminin şu aşamada düşünülmediğini ifade etti.
MERKEZ BANKASI ŞAHİN TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR
12 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,35’te kilit faiz oranını koruyan Merkez Bankası, Başkan Bullock’un yorumlarından bir hafta önce şahin söylemini devam ettirdi. Para piyasaları ve ekonomistler, RBA’nın bir sonraki adımının faiz indirimi olacağı konusunda fikir birliği olmasa da, gelecekte bir indirimin olacağını öngörüyor.
YATIRIMCILAR VE EKONOMİSTLER ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI
Yatırımcılar Aralık ayının gevşeme döngüsünün başlangıcı olabileceğini düşünürken, ekonomistler ise bu durumun ancak 2025 yılında gerçekleşebileceği konusunda hemfikir değiller. RBA’nın politika değişikliği konusundaki tutumu, piyasalarda ve uzmanlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.