Britanyalı genç tenisçi Mika Stojsavljevic, Hong Kong Açık’ta çeyrek finale yükselme şansını değerlendiremeyerek son 16 turunda elendi. 17 yaşındaki Stojsavljevic, turnuvaya yalnızca bir saat öncesinde şanslı kaybeden olarak katıldı ve eski Avustralya Açık şampiyonu Sofia Kenin’i yenecek kadar sürpriz bir performans sergiledi. Ancak, çeyrek final mücadelesinde Türk dünya 67 numarası Zeynep Sönmez’e 7-6 (7-5) ve 6-4’lük setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.
STOJSAVLJEVIC'İN YENİDEN RANKİNG'DE YÜKSELİŞİ
Hong Kong Açık’a 411. sıradan katılan Stojsavljevic, Kenin karşısındaki galibiyetinin ardından canlı sıralamada 350’nin hemen dışına çıktı. 2024 yılında, 15 yıl aradan sonra Britanyalı genç tenisçiler arasında ABD Açık kızlar şampiyonluğunu kazanan ilk isim oldu.
BİLLIE JEAN KING KUPASI DEBUTU
Stojsavljevic, Nisan ayında Avustralya’ya karşı Melbourn’da oynanan Billie Jean King Kupası’nda Britanya adına ilk kez mücadele etti ve mevcut dünya 36 numarası Talia Gibson’ı set vermeden mağlup etti.
SÖNMEZ'İN ÇEYREK FİNAL RAKİBİ
Stojsavljevic’i eleyen Zeynep Sönmez, çeyrek finalde Katie Boulter’ı yenen Claire Liu ile karşılaşacak. Hong Kong’da en üst sırada yer alan oyuncu, üç kez Grand Slam çeyrek finali görmüş olan Sorana Cîrstea olurken, ikinci sırada ise Alexandra Eala yer alıyor. Hong Kong Açık, Pazar gününe kadar devam edecek ve aynı gün WTA Finalleri de Indian Wells’te başlayacak.