İstanbul Kadıköy’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Furkan Ay’ı birden fazla kişiyle tehdit suçundan cezalandırdı. Kişinin hatırasına hakaret ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlarından da hapis cezası verildi. Sanık, suçu ve suçluyu övme suçundan beraat etti. Toplam ceza 7 yıl 20 gün hapis oldu.
İDDİANAMEDE TEHDİT MESAJLARI DETAYLANDIRILDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde, 24 Ocak’ta bıçaklanan Minguzzi’nin 9 Şubat’ta hayatını kaybettiği anımsatıldı. Sanal devriye faaliyetinde, caravaggioeda kullanıcısı tehdit mesajlarını paylaştı. Yabancı bir WhatsApp hattı üzerinden hakaret içerikli mesajlar atıldı. Furkan Ay, müştekiye mesaj atan numarayı bilmediğini savundu. Numarayı kullanan kişinin A.Ö’nün düşmanı olduğunu iddia etti.
SANIK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Furkan Ay, Minguzzi ailesini tehdit etmediğini öne sürdü. Kimseye tehdit etmekle ilgili telkinde bulunmadığını söyledi. A.Ö. ise bahse konu paylaşımları yapmadığını ifade etti. Kendisine daha önce de iftira atıldığını ve soruşturmaya konu şahsı tanımadığını iddia etti. Telefonundaki grup aramalarını başlatan kişinin kendisini de tehdit ettiğini belirtti. İddianamede, Furkan Ay’ın suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği kaydedildi. Müştekinin kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirdiği tespit edildi. Sanık hakkında birden fazla suçtan toplam 7 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Mahkeme bu cezayı 7 yıl 20 gün olarak belirledi.