Minguzzi Cinayeti Davasında Mahkeme Çekildi

KADIKÖY’DE BIRAKILAN KANLI İZLER

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşanan bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin davası devam ediyor. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia için “çocuğa karşı kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davada iki sanık, üç kez hakim karşısına çıktı. Duruşma Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya, Baba Andrea Minguzzi, anne Yasemin Akıncılar, teyze Aylin Akıncılar İyiyazıcıoğlu, anneanne Binnur Semiz ve 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar B.B. ve U.B. katıldı.

Duruşma salonunda, İstanbul milletvekilleri ve CHP yöneticileri de yer aldı. Aileye destek vermek için salona gelen kalabalık, “Sokaklarda katil istemiyoruz.” sloganları attı. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, reddi heyet talebinde bulunarak mahkeme heyetinin davadan çekilmesini istedi. Ailenin talebi doğrultusunda mahkeme heyeti davadan çekilirken, duruşmanın bir sonraki tarihi ise 17 Temmuz olarak belirlendi.

TRAGİK OLAYIN DETAYLARI

Olay, 24 Ocak’ta gerçekleşti. Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak üzere Kadıköy ilçesi Hasanpaşa Mahallesi’ndeki pazara gitti. Burada B.B. ve U.B. ile tartışma yaşandı. Pazardan ayrılmak isteyen Minguzzi, B.B. tarafından bıçaklandı, U.B. ise yere düşen Minguzzi’yi tekmeledi. Ağır yaralanan genç, hastaneye kaldırıldı. Kaçan iki şüpheli daha sonra yakalanıp tutuklandı. Minguzzi, hastanede yoğun bakımda tedavi görse de 9 Şubat’ta hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Minguzzi’yi tekmeleyen U.B. ve bıçaklayan B.B. hakkında toplamda 18’den 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sırasında olayla ilgili görüntülerle hazırlanan bilirkişi raporunda, B.B. ve U.B. ile olay anında diğer iki şüphelinin de bulunduğu detayları tespit edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.