2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu tamamlanırken Arjantin ile Mısır arasındaki karşılaşma büyük tartışmalara yol açtı ve Mısır turnuvaya veda etti. Mısır, 2-0 öne geçtiği maçın son 15 dakikasında yediği gollerle sahadan 3-2’lik yenilgiyle ayrıldı. Arjantin ise adını çeyrek finale yazdırdı.
FIFA'YA RESMİ ŞİKAYET YAPILDI
Mısır Futbol Federasyonu, Fransız hakem François Letexier için FIFA’ya resmi şikayette bulundu. Federasyon hatalı olduğu düşünülen kararların soruşturulmasını talep etti. Ziko’nun iptal edilen golü ve Salah’a yapılan faulün incelenmemesi gerekçe gösterildi. Mısır Federasyonu, hakemin turnuvanın kalanında görev almamasını da istedi.
MISIRLI FUTBOLCUDAN SERT TEPKİ
Mısır Milli Takımı’ndan Mostafa Ziko karşılaşmanın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Ziko “Belki de dünya şampiyonunu yarışmada tutmak istediler” ifadesini kullandı. “Belki de Messi Dünya Kupası’nda kalsın istediler” diyen Ziko turnuvayı takip etmeyi bırakacağını söyledi. “Bu turnuvada adalet yok, şike yapıldı” şeklinde konuştu.