MİT’ten PKK’ya ağır darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı, eli kanlı terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonda İlyas Biro Eli’yi etkisiz hale getirdi.

MİT, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ’nin sözde suikast birim sorumlusu İlyas Biro Eli’yi, Irak’ın kuzeyindeki Sincar’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Musul/Başika-Zelikan’daki üssüne yönelik PKK’nın yaptığı saldırılara İlyas Biro Eli’nin kadro ve malzeme desteği verdiği bilgisine ulaştı.

Ayrıca teröristin Türkiye’de güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik suikast eylemlerini organize ettiği, eylem gerçekleştirecek örgüt mensuplarının seçimleri ve eğitimlerinden bizzat sorumlu olduğu, Türkiye’ye karşı gerçekleştirilecek eylemlerin planlanmalarını yaparak yakından takip ettiği tespit edildi.

MİT’in saha ajanlarının yaptığı araştırmada teröristin örgütü desteklemeyen sivilleri sorguladığı ve ölüm kararı verildiğinde infazlarını gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bu kapsamda terörist, örgüt içerisindeki rolü ve eylemleri dolayısıyla öncelikli etkisiz hale getirilecekler listesine dahil edildi.

Teröristin, Musul/Zelikan’daki TSK üssüne saldırı talimatı vermesi nedeniyle de MİT’in takibinde olduğu öğrenildi.

Nokta operasyon

MİT, Irak/Sincar bölgesinde görevlendirdiği saha ajanları aracılığıyla teröristin yeni bir saldırı planladığı bilgisine ulaştı.

Saldırı gerçekleştirecek örgüt mensupları ile buluştuğu tespit edilen edilen teröriste yönelik operasyon için düğmeye basıldı.

MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonda İlyas Biro Eli, saldırı hazırlığındaki örgüt mensupları ile etkisiz hale getirildi. ‘Çiya Fekir’ kod adlı İlyas Biro Eli’nin, PKK/KCK kadrolarına 2015 yılında katıldığı belirtildi.

Örgüte katılım sağladıktan sonra Irak/Sincar bölgesinde faaliyet gösteren teröristin, PKK/KCK Sincar bölgesinde suikast eğitimleri vermesinin yanı sıra aynı dönem zarfında örgüte eleman kazandırma faaliyetleri ile ilgilenen birimin sorumlularından olduğu da öğrenildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Şimşek: Savaşın Dolaylı Etkileri Çok Boyutlu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı programda ABD-İran gerilimi ve Hürmüz Boğazı'nın kapalı olmasının sadece ham petrol ve doğal gaz sevkiyatını değil, ikinci etkilerinin de olduğunu belirtti. Petrol fiyatlarındaki artışın birincil etkiler yanında küresel büyümeyi etkileyen ikinci etkileri de bulunduğunu söyledi.

Türk Balıkçılar 48 Göçmeni Kurtardı

Orta Akdeniz'de düzensiz göç rotası üzerinde Malta açıklarında bir bot parçalandı ve Türk balıkçılar 48 Somalili göçmeni kurtararak 11 kişinin cansız bedenine ulaşılmasını sağladı. Malta İçişleri Bakanı Glenn Bedingfield kurtarma operasyonunda 53 kişinin kurtulduğunu açıkladı.

Bakan Gürlek Mayısta 706 Operasyon Duyurdu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis ve sanal kumar suçlarıyla kararlı mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu suçlara karşı mücadele edildiğini ifade etti.

Daltonlar İsmiyle Kılıçdaroğlu’nu Tehdit Eden Tutuklandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı, Daltonlar örgütü adına tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığını Ankara Başsavcılığı'na bildirdi. Şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Erdoğan, Venezuela Geçici Devlet Başkanı’nı Kabul Etti

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılarak Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen karşılama töreninin ardından iki lider ikili ve heyetler arası görüşmeye geçti.