A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Gürcistan ile yapılacak dördüncü maç öncesinde Kocaeli Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Montella, milli takım kampındaki aile ortamına büyük bir önem verdiğini belirterek, “Bu futbolcuların arasındaki grupta her zaman bir aile ortamı var diye söylüyoruz, bunu herkes tarafından kabul edildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Futbolcuların milli takım adına mücadele vermesi gerektiğini vurgulayan Montella, görevini en iyi futbolcuları seçmek olarak tanımlayıp, “Bu seçimleri yaparken maçtan maça belirlenen stratejilere göre en iyisi neyse onu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
AİLE ORTAMINI KORUMAK ZORUNDAYIZ
Montella, Berke Özer’in kampı terk etmesiyle ilgili olarak, futbolcuların sorumluluk sahibi olmaları gerektiğini ifade etti. “Bunu yapıyorsanız da maalesef sonuçları oluyor” diyen teknik direktör, milli takımın onurunu temsil ettiklerini hatırlatarak, geri dönüldüğünde kimseye haber vermeden ekipten ayrılmanın kabul edilemez olduğunu aktardı. Ayrıca, kalecilerin seçimi konusunda yaptığı teknik kararların eleştirildiğine de değinen Montella, bu durumun kendisi için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.
İLK HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI
Montella, final tadında bir maç oynayacaklarını belirterek, “Daha fazla bu konuyu uzatmayacağım çünkü daha önemli konularımız var” dedi. Uzun zamandır Dünya Kupası kulvarında mücadele ettiklerine dikkat çeken Montella, footballcuların performansları ve seçimlerinin takım üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. Berke’nin geçmişteki deneyimlerine atıfta bulunarak, “Oynamadığı halde son derece profesyonel yaklaşımı var, herkesi destekliyor” şeklinde konuştu. Grubun huzuru ve saygısının en önemli unsurlar olduğunun altını çizen Montella, Berke’den de bu yaklaşıma uygun bir tutum sergilemesini beklediğini belirtti.
ZOR BİR RAKİPLE KARŞILAŞACAĞIZ
Gürcistan’ın güçlü bir rakip olduğuna dikkat çeken Montella, “İnanılmaz gelişen bir takımla karşı karşıya geleceğiz” ifadelerini kulandı. Rama maça yönelik belirli senaryolar üzerinde çalıştıklarını ve her maçın zorlu geçeceğini bilerek hazırlandıklarını belirtti. Montella, gol averajını sıfırlamanın önemine vurgu yaparken, “Yarın elimizden gelen her şeyi yaparak istediğimiz sonucu almak istiyoruz” dedi. Ayrıca, Filistin’e yapılacak bağışlarla ilgili olarak da, “İnsanlık namına yapılan her şey takdiri hak ediyor” şeklinde görüş bildirdi.
KİTLESEL DESTEK BEKLİYOR
Kocaeli taraftarlarına hitap eden Montella, “Alışkanlıktan dolayı tüm maçları takip ediyoruz ama geçen hafta burada bir maç izledim, atmosferin ne kadar sıcak olabileceğini hayal ediyorum” şeklinde konuştu. Maç için sabırsızlandıklarını ifade eden teknik direktör, gelecekte daha fazla maç yapmayı ümit ettiğini belirtti.