Motorine Ve Benzine 2 TL Zam

JEOPOLİTİK RİSKLER VE FİYAT DALGALANMALARI

Haziran ayı boyunca Orta Doğu’da yaşanan jeopolitik riskler, akaryakıt fiyatları üzerinde dalgalı bir performans sergilemesine neden oldu. Son haftalarda Brent petrol fiyatlarında görülen sert düşüşlerin ardından akaryakıt fiyatları geri çekilmişti. Geçtiğimiz haftaya indirimlerle başlayan akaryakıt fiyatları, haftanın son işlem gününde zamlanarak motorinin litre fiyatında 1,14 TL artış yaşandı. Milyonlarca sürücü, gelecek hafta fiyatlarda ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor. 3 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı ÜFE rakamı ile birlikte akaryakıta yapılacak ÖTV zammı da netlik kazanıyor.

FİYATLARA GELEN ZAMLAR

Yılın ilk beş aylık enflasyon verileri kesinlik kazandı ve 3 Temmuz’da açıklanacak rakam için ekonomi piyasalarında ortak bir kanaat ortaya çıktı. Ekonomist İris Cibre, 3 Temmuz’da ÜFE rakamının beklenildiği gibi yüzde 1,5 seviyesinde açıklanması durumunda, akaryakıt fiyatlarına yapılacak zamları paylaştı. Beklenen zamlar şu şekilde şekillendi: Motorine 1,97 TL, benzine 2,10 TL ve LPG’ye 1,61 TL.

ERDOĞAN’IN ÖTV İNDİRİMİ YETKİSİ

Öte yandan, enerji fiyatlarında yaşanacak artışın enflasyonist etki yaratacağı düşünülüyor ve bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ÖTV zammında indirim yetkisini kullanıp kullanmayacağı konusunda merak uyandırıyor. Erdoğan, 2019-2022 döneminde temmuz aylarında indirim yetkisini kullanmıştı. Ancak son iki yılda bu yetki kullanılmadı. Temmuz ayında açıklanan ÜFE verileri doğrultusunda ortaya çıkan ÖTV zammı, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıdı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

29 Haziran 2025 tarihi itibarıyla güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle verildi:

Benzin İstanbul (Avrupa): 48,89 TL/L
İstanbul (Anadolu): 48,74 TL/L
İzmir: 49,89 TL/L
Ankara: 49,55 TL/L

Motorin İstanbul (Avrupa): 50,20 TL/L
İstanbul (Anadolu): 50,08 TL/L
İzmir: 51,40 TL/L
Ankara: 51,05 TL/L

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Güllü’nün Ölümü Üzerine Miras İddiaları Derinleşiyor

Yalova’daki evinden düşerek yaşamını yitiren şarkıcı Güllü’nün mirasıyla ilgili olarak savcılık, 50’den fazla kurumla iletişim kurarak hesaplarını inceledi ve varlığının pek az olduğunu tespit etti.

Cansever Lösemi Teşhisiyle Hayranlarını Üzüntüye Boğdu

Arabesk müziğin önde gelen sanatçılarından Cansever, lösemi teşhisi konulduğunu açıkladı ve tedavi süresi boyunca sahnelerden uzak kalacağını söyledi. Sevenlerinden destek bekliyor.

Sercan Yaşar Uyuşturucu Soruşturmasında Tahliye Edildi

Tanınmış bir isim olan Yaşar, uyuşturucu madde bulundurma ve satma suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ticaret Bakanlığı Güvensiz Ürünleri Kamuoyuna Duyurdu

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığına zararlı olduğu belirlenen 'Metan' markalı lavabo açıcı ürününü toplatmaya karar verdi. Denetimler devam ediyor.

Beşiktaş Rafa Silva Krizini Çözmekte Zorlanıyor

Beşiktaş, Rafa Silva transferindeki sorunları gidermek için Benfica ile takas seçeneğini değerlendirmeye aldı. Başkan Adalı, 15 milyon euro talep ettiklerini belirtti.