Fenerbahçe, 2025-2026 sezonu öncesi transfer çalışmalarını Portekiz kampında sürdürürken, Teknik Direktör Jose Mourinho’nun aldığı radikal kararlar gündemi sarsıyor. Deneyimli teknik adam, geçtiğimiz sezonun önemli isimlerinden Sofyan Amrabat ve Sebastian Szymanski’yi yeni sezon planlarından çıkarıyor. Yönetim, bu ayrılıkların detaylarını içeren raporu kısa süre içinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirecek.
ortada büyük bir değişim var
Fenerbahçe, Jhon Duran, Archie Brown, Tarık Çetin ve Milan Skriniar gibi oyuncularla kadrosunu güçlendirmeye devam ederken, Mourinho’nun orta sahada ciddi bir değişim yapma kararı alması dikkat çekiyor. Sabah gazetesinin bildirdiğine göre, Portekizli teknik adam, orta sahaya iki yeni transfer için talepte bulunmuşken, Amrabat ve Szymanski için “gönderilebilir” raporu hazırladı.
sürpriz kararlarla dikkat çekiyor
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin kilit isimlerinden olan Sebastian Szymanski, Mourinho’nun yeni sistemine uygun bulunmadığı için hedef tahtasına kondu. Polonyalı yıldız, 42 maçta 5 gol ve 9 asist ile önemli bir sezon geçirmiş, Alanyaspor maçında Fenerbahçe’nin Süper Lig’deki 4000. golünü atan bir isim olarak tarihe geçmişti. Ancak Mourinho, Szymanski’nin oyun tarzının yeni taktik planla örtüşmediğini belirterek, onun ayrılığına onay verdi.
amrabat’ın durumu netleşiyor
Fiorentina’dan kiralık olarak kadroya dahil olan Sofyan Amrabat, orta sahadaki fiziksel gücüyle dikkat çeken bir oyuncuydu, fakat Mourinho’nun planlarına dahil edilmedi. Amrabat için Suudi Arabistan ekibi Al-Qadsiah’ın 20 milyon euro’luk teklif sunduğu, ayrıca İtalya Serie A takımının Atalanta’nın Amrabat için 15 milyon euro, Szymanski için ise 10 milyon euro olmak üzere toplamda 25 milyon euro’luk bir paket teklif hazırladığı bildiriliyor. Fenerbahçe yönetimi, her iki oyuncunun bonservis bedeli olarak toplam 35 milyon euro talep ediyor.
then "Add to Home Screen"