Msb, Bedelli Askerlik Ücretini Duyurdu!

BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ GÜNCELLEMESİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısını düzenledi. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında uygulanacak bedel ve ek bedel tutarının, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceği ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 30 Haziran 2025 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir” denildi.

NATO ZİRVESİ VE SAVUNMA HARcamALARI

MSB, Hollanda’da gerçekleşen NATO Zirvesi sonrasında sorulara yanıt verirken, Türkiye’nin Savunma Harcamaları Taahhüdü çerçevesinde yüzde 2’lik hedef kriterinin üzerinde olduğunu belirtti. Açıklamada, “İttifak’ın en büyük ikinci ordusuna sahip olarak, NATO harekât ve misyonlarına kuvvet katkısı sağlayan ilk beş ülke arasındadır. Kendisine tahsis edilen kabiliyet hedeflerinin tamamını karşılamış durumdadır. İlave olarak savunma bütçemizi artırmaya devam ediyor, savunma sanayimize ve araştırma geliştirme yeteneklerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, öncelikli olarak hava savunma sistemine (Çelik Kubbe) yatırım yaparak katmanlı hava savunma sistemini ülkeye yayma planları aktarıldı. “Hipersonik, balistik ve seyir füze sistemleri, uçak, gemi, tank, insansız kara, deniz ve hava sistemleri, yeni nesil uçak gemisi ve firkateynlere yatırım yaparak silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmeye ve savunma kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz” denildi. Bunun yanı sıra, “NATO Vaşington Anlaşmasının 3’üncü maddesi gereği Silahlı Kuvvetlerimizi daima hazır bulunduruyoruz. Sorumlu ve güvenilir bir NATO üyesi olan Türkiye, yükümlülüklerini yerine getirme konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir” açıklaması yapıldı.

ATEŞKES ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

MSB kaynakları, İsrail ve İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi ve kalıcı ateşkesin tesis edilmesi temenni edildi. Kaynaklar, “Türkiye, uluslararası hukuk ve devletlerin egemenlik haklarına saygı çerçevesinde, çatışmaların durdurulması ve gerçek barışın tesisi için tüm taraflarla diyalog kanallarını açık tutmaktadır” dedi.

PKK’NIN SİLAH BIRAKMA SÜRECİ

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK’nın silah bırakma sürecindeki son duruma ilişkin de bilgiler verdi. “Bölücü terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih süreci, devletimizin ilgili kurumları tarafından büyük bir dikkatle yönetilmekte ve takip edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin güvenliğinden taviz vermeden gerekli tedbirleri alarak sürecin başarıyla tamamlanması için her türlü gayreti göstermeye devam etmektedir” açıklaması yapıldı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Baraj Kapakları Kapatıldı, Esma Nur Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sivas'ta Kelkit Çayı'na düştüğü düşünülen Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları 21'inci gününe girdi. Kaza, 16 Mayıs'ta gece yarısı D-100 karayolunda meydana geldi.

Üç İlde Yarın Yerel Ara Seçim Yapılacak

Türkiye'nin üç şehrinde yarın yerel ara seçim yapılacak ve Tokat, Gümüşhane ile Nevşehir'de altı beldede belediye başkanı ile meclis üyeleri için sandık kurulacak. Ayrıca 362 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacak.

TOKİ 64 İlde 20 Bin Konutu Kurasız Satışa Sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde üretilen yaklaşık 20 bin konut, 15 Haziran 2026 ile 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuluyor. Satışlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak.

Bursa’daki Boya Fabrikasında Yangın: Ekipler Sevk Edildi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan bir boya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Benzine 53 Kuruş İndirim Yapıldı

Petroldeki düşüşle birlikte benzinin litre fiyatı 53 kuruş indirildi ve bugünden itibaren İstanbul'da 62,92, Ankara'da 63,89, İzmir'de 64,17, doğu illerinde 65,54 lira oldu. İndirim petroldeki düşüşe paralel.