MSB: Meteor Füzelerini Envanterimize Katmak İstiyoruz

METEOR FUZELERİ VE YERLİ SİLAHLAR

MSB Kaynakları’ndan yapılan açıklamada, “Eurofighter Typhoon tedarik projesi kapsamında Meteor füzelerini envanterimize katmayı planlıyoruz. Bizim önceliğimiz yerli ve milli silah ve sistemlerdir.” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, geliştirilen Meteor füzesine muadil olan GÖKHAN hava-hava füzesi ile Hava Kuvvetlerinin güçlendirilmesinin de hedeflendiği belirtildi.

SURİYE’DEKİ YENİ YÖNETİM VE TERÖRLE MÜCADELE

Suriye’de yeni yönetimin Afrin’deki kontrolü, devredilen Suriye Milli Ordusu’ndan devralmasıyla ilgili olarak, “Bizim önceliğimiz terör örgütlerinin Suriye’den temizlenmesidir. Bu konuda ülkemiz ve Suriye’deki yeni yönetim arasında anlayış birliği bulunmaktadır.” denildi. Gerekli durumlarda Suriye’de konuş değişikliğinin olabileceği aktarıldı. Ayrıca, “Suriye’ye Askeri Ataşe Görevlendirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakın zamanda Ataşemizi görevlendirerek Suriye’ye göndereceğiz.” bilgisi verildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.