Muğla genelinde etkili olan yağış, kentteki yaşamı olumsuz etkiledi. Ortaca ilçesinde akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağan şiddetli yağmur, kent merkezi ve çevresindeki bazı mahallelerde su baskınlarına yol açtı. Araçlar yolda kaldı, birçok ev ve iş yeri su altında kaldı.
KABİRLER SU İÇİNDE KALDI
Merkez mezarlığında pek çok kabir sular altında kalan alanlar arasında yer aldı. Yağışın neden olduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçede bazı hasarlı kazalar meydana geldi. Milas ilçesinin Ören Mahallesi’ndeki kıyıda bağlı olan bir tekne battı ve bu duruma sahil güvenlik ile belediye ekipleri müdahalede bulundu. Ayrıca, fırtına zaman zaman elektrik kesintilerine de yol açtı. Menteşe ilçesinde sağanak ve dolu etkisiyle su birikintileri oluştu; bu durum, araçların zor ilerlemesine ve yayaların sıkıntılı anlar yaşamasına neden oldu. Bodrum’da sabah saatlerinde etkisini gösteren kısa bir sağanak, rüzgarın da etkisiyle 12 metrelik bir teknenin kıyıya sürüklenmesine sebep oldu.
FETHİYE’DE GÖKKUŞAĞI MANZARASI
Fethiye ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağış etkisini sürdürdü. Bu yağış nedeniyle kara yollarında su birikintileri oluştu. Yağışın etkisini azalttığı bir anda Fethiye Limanı üzerinde görülen gökkuşağı, teknelerin üzerinde hoş bir manzara oluşturdu. Bu durumu fark eden bazı vatandaşlar, anı cep telefonlarıyla kaydetti. Marmaris, sabah ve öğle saatlerinde etkili olan kısa süreli sağanak nedeniyle plajların boş kalmasına sebep oldu; bazı turistler ise kapalı çarşıda alışveriş yaptı.
VALİLİKTEN GELEN BİLGİLER
Muğla Valiliği, il genelinde etkili olan fırtına ve sağanak yağışlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, özellikle Ula, Marmaris, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ile Fethiye ilçelerinin yağışlardan etkilendiği belirtildi. “Mevcut hava koşulları nedeniyle yol ve ev bahçelerinin suyla dolması gibi durumlar yaşanmaktadır. Şu ana kadar 109 ihbar bildirilmiştir.” denildi. Ayrıca, valilik açıklamasında, gece saatlerinden itibaren teyakkuzda bekleyen AFAD, itfaiye, MUSKİ, Devlet Su İşleri, Karayolları ve ADM Elektrik ekiplerinin, “118 araç, 231 personel, 2 bot, 15 jeneratör, 6 dalgıç pompa, 29 motopomp ve 8 vidanjör” ile müdahale çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. “An itibariyle ilimizde yağışlar sebebiyle mahsur kalma veya yaralanma ihbarı bulunmamaktadır” ifadeleri de valilik açıklamasında yer aldı.