Nepal’de Protestolar Şiddet İçine Dönüştü

PROTESTOLAR ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ

Nepal’de geçtiğimiz hafta alınan 26 sosyal medya platformunun engellenmesi kararı sonrası halkın tepkisi büyümeye devam ediyor. Hükümete yönelik ciddi bir öfke gösteren protesto eylemleri, şiddet olaylarına dönüşerek federal parlamento binası ve yüksek mahkeme binasının ateşe verilmesine yol açtı. Bugün sabah saatlerinde bir araya gelen öfkeli kalabalık, Başbakan Khadga Prasad Sharma Oli ve eski Başbakan Sher Bahadur Deuba’ya ait ikametleri ateşe verdikleri gibi birçok üst düzey siyasetçinin evlerine de zarar verdi.

BİR BAKANA SALDIRI

Ayrıca, protestolar sırasında Nepal Ekonomi Bakanı Bishnu Padel, sokakta kovaladıktan sonra yakalandı. Protestocular, Padel’in kıyafetlerini çıkardıktan sonra onu yerde sürükleyerek götürdüler. Bakan, daha sonra yakalandıkları nehirde sürüklendi. Hükümetin aldığı bu kararların yansımaları, toplumsal huzursuzluğun artmasına neden oluyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.