Netanyahu, Katar Başbakanı’ndan özür diledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önemli temaslar yapmak amacıyla ABD’ye geldi. Netanyahu, kısa bir süre önce Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir toplantı gerçekleştirdi.

GÖRÜŞME BAŞLADI

Dünya genelinin yakından takip ettiği bu müzakereler, geçtiğimiz dakikalarda başladı. Gazze’de ateşkes teklifinin ana gündem maddesi olması beklenen toplantının ardından, Trump ve Netanyahu’nun ortak bir basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

KATAR’I ARAYIP ÖZÜR DİLEDİ

İlgili görüşme sırasında, Netanyahu ilginç bir olay yaşadı. İsrail ve ABD basınından gelen bilgilere göre, Netanyahu toplantı sırasında Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani’yi telefonla arayarak, 9 Eylül tarihinde İsrail’in gerçekleştirdiği Katar’a yönelik saldırı için özür diledi.

KATAR DETAYLI AÇIKLAMA BEKLİYOR

Diplomatik kaynaklar, Katar’ın özrü dikkatle kaydettiğini ancak saldırıya ilişkin daha detaylı açıklama ve güvence beklentisinin devam ettiğini aktardı. Katar’ın önümüzdeki günlerde Netanyahu’nun özrüne resmi bir yanıt vermesi bekleniyor.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan görüşme hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Casim Al Sani ile üçlü bir telefon görüşmesi yaptı. Trump, uzun süredir devam eden karşılıklı şikayetler ve yanlış anlamalardan sonra İsrail-Katar ilişkilerinin olumlu bir yola girmesini istediğini vurguladı.”

Liderler, koordinasyonu artırmak, iletişimi geliştirmek ve güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla ortak çabaları güçlendirmek için üçlü bir mekanizma kurma konusunda anlaştı. Ayrıca, ülkelerin ABD ile olan uzun süreli ilişkilerine dayanarak yapıcı iş birliği taahhütleri dile getirildi. Netanyahu, görüşmede ayrıca, İsrail’in Katar’daki Hamas hedeflerine yönelik düzenlediği saldırıda bir Katarlı askerin istemeden hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Aynı zamanda, Katar’ın egemenliğini ihlal ettiği için pişmanlık duyduğunu belirterek, gelecekte benzer bir saldırının tekrarlanmayacağı güvencesini verdi. Başbakan Al Sani bu ifadeleri olumlu karşıladı ve Katar’ın bölgesel güvenlik ve istikrara katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Liderler, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi, Orta Doğu’daki güvenlik fırsatları ve ülkeler arasında daha iyi bir anlayış ihtiyacı üzerine de değerlendirmelerde bulundu. Trump, barış ve güvenlik yolunda yürütülen iş birliği çabaları için iki başkana teşekkür etti.

İSRAİL’İN KATAR’A SALDIRISI

9 Eylül Salı günü öğle saatlerinde, İsrail ordusu Katar’ın başkenti Doha’ya hava saldırısı düzenledi. West Bay Lagoon (Leqtaifiya) bölgesindeki Wadi Rawdan Caddesi’nde bulunan bir kompleksin ağır hasar gördüğü bildirildi. İsrail ordusu, bu operasyon sırasında “hassas mühimmat” kullanarak Hamas’ın Katar’daki üst düzey isimlerini hedef aldığını açıkladı. Operasyona 15 savaş uçağının katıldığı ve tek bir hedefe 10 mühimmat atıldığı öğrenildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.