İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sağlık durumu, İran ile İsrail ve ABD arasındaki artan gerilimle birlikte gündemdeki yerini koruyor. Son dönemde, Netanyahu’nun sağlık durumu hakkında ortaya atılan iddialar, bir basın açıklamasına ait görüntülerin etkisiyle daha da alevlendi. Bu görüntülerdeki bazı detaylar, Netanyahu’nun elinin altı parmaklı olduğu iddialarını doğurdu ve görüntülerin yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş olabileceği tartışmalarını tetikledi.
GÜVENLİK TOPLANTISINA KATILMADI
Netanyahu’nun son güvenlik bilgilendirme toplantısına katılmamış olması, bu iddiaları destekleyen bir başka gelişme olarak değerlendiriliyor. Toplantıya başkanlık eden isim ise İsrail Savunma Bakanı Israel Katz oldu. Başbakan’ın toplantıya katılmaması, sosyal medya platformlarında “sağlık durumu” ve “öldüğü” yönünde yeni spekülasyonların yayılmasına neden oldu.
GAZETECİNİN PAYLAŞIMI TARTIŞMALARI BÜYÜTTÜ
İddiaları daha da alevlendiren bir diğer gelişme ise bir İsrailli gazetecinin sosyal medya paylaşımı oldu. Bu paylaşımda, Netanyahu’nun evinin İran füzelerinin hedefi olduğu öne sürüldü. Ayrıca, Başbakanlık Ofisi’nin sosyal medya hesabından yapılan ve kısa süre içinde kaldırılan paylaşımda, “Kendisine ulaşmak için çabalarımız sürüyor” şeklinde ifadeler kullanıldı.
İSRAİL BAŞBAKANLIK OFİSİ’NDEN “İDDİALAR YALAN” AÇIKLAMASI
Basın mensuplarının, Netanyahu’nun sağlığına dair sosyal medyada yayılan “öldürüldüğü” iddiaları hakkında bir açıklama talep etmesi üzerine, İsrail Başbakanlık Ofisi’nden “Bunlar yalan haber, Başbakan iyi durumda.” yanıtı verildi.