Nevşehir’de Ezan Teknik Sorunla Geç Okundu

TEKNİK ARIZANIN ETKİLERİ

Nevşehir’de 19.06’da yapılacak akşam ezanı, teknik bir arıza nedeniyle 20 dakika gecikmeli olarak okundu. İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, sistemdeki arızanın ezanın duyulmasını engellediği, bu nedenle oruçlarını açanların oruçlarının geçersiz sayılmadığı belirtildi.

İFTAR VAKTİ HAKKINDA BİLGİLER

Açıklamada, iftar vaktinin saat 19.06 itibarıyla başladığı ve yaşanan teknik sorunun tutulan oruçları etkilemediği ifade edildi. Müftülük, merkezi ezan sisteminin Nevşehir’deki Alibey Camii’nde bulunduğunu vurgulayarak, bu akşam akşam ezanını okumakla görevli Halil Arı’nın sistemdeki sorun sebebiyle ezanı zamanında duyuramadığını aktardı. Ezan sesi, minarelerden daha sonraki dakikalarda yankılandı. Oruçlar zamanında açılmadığı için vatandaşların oruçları bozulmamış oldu ve bu durumun herhangi bir kazayı veya keffâreti gerektirmediği kaydedildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Nevşehir Müftülüğü, konu hakkında kamuoyunu bilgilendirerek, “Tuttuğumuz oruçların kabulü dileğiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadesiyle açıklamasını tamamladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.