ABD borsaları haftaya karışık bir seyirle başlarken, Dow Jones endeksi yüzde 0,09 artarken S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla yüzde 0,28 ve yüzde 0,62 değer kaybetti. Çip şirketlerinin hisselerindeki satış baskısı pay piyasalarında etkili oldu. Analistler, DeepSeek haberinin bu satış dalgasında rol oynadığını belirtiyor.
ÇİP ŞİRKETLERİ SATIŞ DALGASIYLA GERİLEDİ
AMD, Micron, Lam Research ve Applied Materials yüzde 6 değer kaybetti. Marvell Technology hisseleri yüzde 5 geriledi. Nvidia ve Qualcomm yüzde 2 düşerken Broadcom yüzde 1 değer kaybetti. SpaceX hisseleri de yüzde 1 düşüş gösterdi.
WALMART'TAN TRUMP TALEBİYLE İNDİRİM HAMLESİ
Walmart hisseleri güne yüzde 1,5 kazançla başladı. ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin talebi üzerine şirket fiyatlarda büyük indirim yapacağını duyurdu.
ORTA DOĞU'DAKİ GERİLİM PETROLÜ YUKARI ÇEKTİ
İran Hürmüz Boğazı’ndaki saldırılara yeniden başladı. Orta Doğu’da gerilimin tırmanabileceği endişeleri arttı. Brent petrol varili yüzde 1,6 yükseldi. Fiyat TSİ 16.30 itibarıyla 73,16 dolara çıktı. Petrol fiyatları savaş öncesi seviyelerde kalmaya devam ediyor.
ABD DIŞ TİCARET AÇIĞI MAYIS'TA REKOR KIRDI
ABD dış ticaret açığı mayısta aylık bazda yüzde 42,2 arttı. Açık 77,6 milyar dolarla Mart 2025’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.