OLAYIN GERÇEĞİ
Olay, yerel saatle 01.20 sularında Raising Cane’s isimli tavuk restoranının önünde gerçekleşiyor. Polis, saldırının taraflar arasında yaşanan bir kargaşa sırasında başladığını söylüyor. Vurulan kişiler arasında 19 yaşındaki bir erkek, ayağından yaralanıyor. Ayrıca, 65 yaşındaki bir erkek sol bacağından ve 18 yaşındaki bir kadın da boynundan hafif yaralar alıyor. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtiliyor.
ŞÜPHELİLER VE POLİS ÇALIŞMALARI
Polis, olayla ilgili olarak 17 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına alıyor. Şüphelinin isminin açıklanmadığı ve hakkında dava açmak için işlem yapıldığı bildiriliyor. Olay yerinde bir tabanca da ele geçiriliyor. Geçtiğimiz ay Manhattan’da bir ofis binasında meydana gelen silahlı saldırıda ise dört kişinin hayatını kaybettiği kaydediliyor.
DEVLET YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMALAR
ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü Washington DC’de gençler tarafından işlenen suçları azaltmak amacıyla federal ajanların görevlendirileceğini duyuruyor. Trump, Pazartesi günü Beyaz Saray’da yapacağı basın toplantısında, “başkentteki şiddet olaylarını fiilen durduracak” planlarını açıklayacağını belirtiyor.