ISTİFALAR VE YOLSUZLUK OPERASYONLARI
Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden yolsuzluk operasyonları, istifalarla beraber sürüyor. Özellikle son dönemlerde en çok konuşulan gelişmelerden biri, Antalya’nın Manavgat Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon oldu.
RÜŞVET SKANDALI
Bu operasyonun içeriğinde, Başkan Yardımcısı Engin Tüter’in makam odasında baklava kutusu içerisinde 110 bin euro rüşvet aldığına dair görüntüler büyük tepki topladı. Bu durum, CHP’deki yolsuzluk iddialarını daha da pekiştirdi.
NİYAZİ NEFİ KARA’DAN İSTİFA
Devam eden soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Niyazi Nefi Kara, CHP’den istifa etti. İstifa açıklamasında Kara, partisinin kendisini gözden çıkardığını belirtti ve “ATA OCAĞIM CHP’DEN İSTİFA EDİYORUM” diyerek sözlerine başladı. Kara, bu süreçte üst yönetimin kendisini itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti.
YÖNETİME TEPKİ
Kara, “BENİ YANDAŞ BASININ ÖNÜNE ATAN YÖNETİMLE YOL YÜRÜMEM” diyerek, diğer tutuklu belediye başkanları için masumiyet karinesi vurgusu yapılırken, kendisinin suçlu olarak ilan edilmesini kabul edemediğini aktardı.
GÜVEN YENİDEN KAZANILACAK
Kara, partisi ve partililerine küs olmadığını, eleştirilerini parti yöneticilerine yönlendirdiğini açıkladı. Yargılama süreci sonunda aklanacağını ve Manavgat sokaklarında alnı ak, başı dik bir şekilde dolaşmaya devam edeceğini ifade etti. Duygularını “Aynı göğün altında çok yakında yeniden buluşmak üzere. Sizleri çok seviyorum.” sözleriyle tamamladı.