Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Baba Nizamettin Kabaiş, kızının cinayete kurban gittiğini savunuyor. Diyarbakır merkezli 8 ilde örgütlenen bir grubun, Kabaiş ailesini hedef aldığı belirlendi.
TEHDİT MESAJLARI GÖNDERİLDİ
Tutuklamaların ardından Nizamettin Kabaiş’e WhatsApp ve BİP üzerinden tehdit mesajları gönderildi. Mesajlarda silah fotoğrafları yer aldı. Kabaiş, emniyete giderek şikayetçi oldu. Tehditlerin aylardır sürdüğünü belirten Kabaiş, “Yabancı numaralardan çok tehdit alıyordum. Devletimiz operasyon yaptı ve iki kişi yakalandı. Ancak tekrar mesaj aldım. Bu sefer Türkiye numarasından geldi. ‘Eğer şikayetini geri çekmezsen bir tane mermi kafanda olur’ şeklinde tehdit edildim” dedi.
CAN GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ
Kabaiş, aile olarak can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade etti. “Benim için bir sıkıntı yok ama çocuklarım korkuyor. Tehditlerden korkmuyorum ve davamdan vazgeçmeyeceğim. Rojin’in dosyası aydınlanana kadar peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu. Tehdit mesajlarının 7-8 aydır devam ettiğini belirten Kabaiş, devletin bu kişilerin yakalanmasını istediğini vurguladı.
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, dijital platformlarda yasa dışı sorgu panelleri üzerinden şantaj ve taciz odaklı grupları tespit etti. Yapılan incelemelerde, Rojin Kabaiş ve diğer şüpheli ölümlerle bağlantılı aileleri hedef alan tehdit ve şantaj eylemleri belirlendi.
EŞ ZAMANLI OPERASYON
Diyarbakır merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında ‘Tehdit’, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ ve ‘Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri hile ile çalma’ suçlarından işlem başlatıldı. 10 Ağustos’ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı.