Nvidia CEO’su Jensen Huang, Güney Kore’deki temaslarında yeni iş birliklerini ve teknoloji piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Huang, LG Group Yönetim Kurulu Başkanı Koo Kwang-mo ile görüştü. Bu görüşmede insansı robotlar ve veri merkezleri konusunda iş birliği yürüttüklerini duyurdu. Huang, robotiğin geleceği için motor ve mekanik sistemler üzerinde LG ile çalıştıklarını belirtti. Ayrıca geleceğin veri merkezlerini tasarlamak için de iş birliği yaptıklarını ekledi.
LG İLE ROBOT VE VERİ MERKEZİ ORTAKLIĞI
Huang, insansı robotik ve robot teknolojisini birleştirmek için LG ile çalıştıklarını açıkladı. “İnsansı robotik ile robotiğin geleceğini bir araya getirebilmek için motor teknolojisi ve mekanik sistemler üzerinde çalışıyoruz” dedi. LG ile veri merkezi tasarımı konusunda da ortaklık yürütüldüğünü söyledi. İş birliğinin kapsamı ve hedefleri hakkında daha fazla bilgi paylaşılmadı. Huang, bu görüşmeyi Güney Kore temasları sırasında gerçekleştirdi.
TEKNOLOJİ HİSSELERİNDEKİ DÜŞÜŞE YANIT
Huang, küresel teknoloji hisselerindeki satış dalgasını da değerlendirdi. Yapay zeka temalı yükselişten geri çekilme yaşandı. Güney Kore’nin Kospi Endeksi pazartesi günü sert düştü. ABD’li teknoloji hisseleri faiz artırımı kaygılarıyla gerilemişti. Huang, yapay zeka altyapısının kurulum sürecinin henüz başında olunduğunu söyledi. Teknoloji hisselerindeki düşüşle ilgili olarak “Artık indirimli alım yapabilirsiniz” yanıtını verdi. Yapay zeka altyapısına yönelik beklentilerin güçlü olduğunu vurguladı. “Herkes çok heyecanlı olmalı” ifadelerini kullandı.