Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk dönem iki dersin sınavının ülke genelinde ortak olarak yapılmasını duyurdu. Bakanlığın talimatına göre, 11 Kasım’da 6. sınıfların matematik dersi sınavı ve 12 Kasım’da 10. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınavı ortak şekilde gerçekleştirilecek. 11 Kasım’daki sınav için 6. sınıfların matematik soruları basılı olarak okullara gönderilecek. Cevap kağıtları ise ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla il milli eğitim müdürlüklerine iletilecek.
DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İl milli eğitim müdürlükleri, cevap kağıtlarını dijital ortama aktaracak. Değerlendirme için il genelindeki okullardan ilköğretim matematik öğretmenleri görevlendirilecek. Görev alan öğretmenler, sınav değerlendirme süresince okula gitmeyecek. Bu öğretmenlerin üzerlerine tanımlı dersleri, görev süresi boyunca yerine getirilmiş sayılacak.
SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ
Sınav değerlendirme işlemlerine ilişkin takvim henüz belirlenmedi. Tüm süreç, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülecek.