İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün peş peşe yaptığı uyarıların ardından başlayan şiddetli yağış, kenti etkisi altına aldı. Birçok ilçede yollar göle dönerken, evler ve iş yerleri su baskınlarıyla karşılaştı. Ulaşımda büyük aksaklıklar yaşandı; mahsur kalan vatandaşlar için ekipler ve duyarlı kişiler seferber oldu.
AYAZAĞA’DA SU BASKINI
Yağışın en büyük etkisi Ayazağa’da hissedildi. Kısa sürede şiddetlenen sağanak, cadde ve sokakları nehre dönüştürdü. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Park halindeki otomobiller, yarıya kadar suya gömüldü. Sürücüler ve yayalar yollarda ilerlemekte zorlandı.
SPOR OKULUNDA TAHLİYE GİRİŞİMİ
Ayazağa’daki bir spor okulunda ise büyük bir panik yaşandı. Antrenman sırasında tesisin hızla suyla dolması, öğrencilerin içeride mahsur kalmasına neden oldu. Öğretmenler, soğukkanlılıkla çocukları tahliye etmek için zamanla yarıştı. Bir öğretmenin, öğrencilerini tek tek sırtında taşıdığı anlar cep telefonlarıyla kaydedildi.