Sürekli olarak okul bahçelerinde ve koridorlarında bulunan velilerin varlığı, eğitim ortamının huzurunu tehdit ediyordu. Bakanlık, yaşanan olayların ardından bu durumu dikkate alarak velilerin okullara randevusuz girişini engellemeye yönelik önemli önlemler aldı. Artık velilerin randevu almadan okula girmeleri yasaklandı; ancak bazı okullarda bu kural hiçe sayılmakta.
VELİLERİN KURAL DIŞI GİRİŞLERİ
Bazı veliler, sağlık raporu bırakma veya çocuğunu öğle arası eve götürme gibi nedenlerle güvenlik görevlilerini atlatarak koridorda dolaşmaya devam ediyor. Bu durum, öğretmenler ve müdür yardımcıları tarafından güvenlik tedbirlerini hatırlatmalarına rağmen devam etmekte. Ancak bu uyarılar, okul müdürlerinin olumsuz tepkisiyle karşılaşıyor.
YÖNETİCİLERİN TUTUMU
Velilerden tepki gelmemesi için bazı okul müdürlerinin, kuralları uygulamak isteyen öğretmenlere düşmanlık beslediği gözlemleniyor. Bu hassas konunun il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından titizlikle incelenmesi gerekiyor. Eğitim ortamının güvenliği, velilere yaranmaya çalışan bazı okul yöneticilerinin insafına bırakılamaz.