Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki güvenlik ve bahçe personeli istihdamına dair önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut yöntemlerin yetersiz olduğunu vurgulayan Tekin, önümüzdeki dönem için bütçe ve mevzuat çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Eğitim kurumlarındaki personel ihtiyacının bu yıl İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) ile karşılandığını ifade etti.
GEÇİCİ İSTİHDAM MODELİ YERİNE KALICI ÇÖZÜM
Bakan Tekin, TYP kapsamındaki geçici istihdam modelinin yeterli olmadığını söyledi. Bu nedenle, daha kalıcı bir yöntem üzerinde çalıştıklarını aktardı.
2027 BÜTÇESİNE YENİ PERSONEL MODELİ EKLENİYOR
Yeni istihdam modelinin bütçe görüşmelerinin ana gündem maddelerinden biri olduğunu belirten Tekin, bu modelin 2027 yılı bütçesine nasıl dahil edileceği üzerinde değerlendirmelerin sürdüğünü dile getirdi.
BAHÇE GÖREVLİLERİNİN MEVZUAT SORUNLARI
Bakan Tekin, okullarda görev yapan 31 bin bahçe görevlisinin mevcut durumuna değindi. Bu personelin kolluk kuvveti ya da özel güvenlik yetkisine sahip olmadığını hatırlattı. Bahçe görevlilerinin silah taşıma ruhsatlarının bulunmadığını belirten Tekin, mevzuat konusunda yapılması gereken düzenlemelere dikkat çekti.