Oracle, TikTok’u İşletecek Yatırımcılar

TİKTOK’UN YENİ YAPISI

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklarıyla elde ettiği bilgilere göre, ABD ve Çin arasında sona ermekte olan bir çerçeve anlaşmaya göre TikTok, ABD’deki operasyonlarını Oracle Silver Lake ve Andreessen Horowitz gibi yatırımcıların oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından kontrol edecek. Habere göre yeni bir şirket kurulacak ve bu şirkette ABD’li yatırımcılar yaklaşık yüzde 80 hisseye sahip olurken, Çinli hissedarlar ise geriye kalan kısma sahip olacak.

Bu yeni şirketin yönetim kurulu da Amerikan ağırlıklı olacak ve ABD hükümeti tarafından atanacak bir üye yer alacak. Uygulamanın mevcut kullanıcılarına, TikTok’un geliştirdiği ve test ettiği yeni bir uygulamaya geçmeleri istenecek. Reuters, Temmuz ayında TikTok’un ABD kullanıcıları için, küresel uygulamasından farklı bir algoritma ve veri sistemi üzerinde çalışacak bağımsız bir uygulama başlatmaya hazırlandığını aktarmıştı.

WSJ, Oracle’ın kullanıcı verilerini Teksas’taki tesislerinde işleyeceğini belirtti. Bununla birlikte, ABD ile Çin’in potansiyel anlaşmanın detayları üzerinde hala çalıştığını ve bu şartların değişebileceğini de ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.