Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Orhan Ak, maç sonrası basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirten Ak, galibiyeti kaçıran taraf olduklarını ifade etti.
MAÇIN ANALİZİ
Ak, “Bugün çok önemli ve zorlu bir rakibe karşı oynadık. O nedenle bu 1 puan bizim için altın değerindeydi” dedi. Geçen hafta gösterdikleri karakteri ve oyun standardını, özellikle ilk yarıda yansıttıklarını vurguladı. Rakiplerinin direkten dönen topları olduğunu ve bu bağlamda şanslı olduklarını aktardı.
İKİNCİ YARI DEĞERLENDİRMESİ
İlk yarıda fırsatları değerlendirebilselerdi, ikinci yarının farklı geçeceğini kaydeden Ak, “İkinci yarı rakibimiz bizden daha iyiydi” şeklinde konuştu. Taraftarlarına da teşekkür eden Ak, “Hiçbir hatanın kredisi yok. Bugünkü 1 puan, geçen haftaki maçın değerli olması için önemliydi” ifadesini kullandı.
GELECEK MAÇA HAZIRLIK
Lig zorluğuna dikkat çeken Ak, “O yüzden çok iyi motive ve konsantre olmalıyız. Bu takım ruhu ve grup enerjisini oluşturmak zorundasınız” dedi. Bütün oyuncularını kutladığını belirten Ak, “Önümüzde Kocaelispor maçı var, o da çok zor bir maç olacak” diyerek yarından itibaren bu maça hazırlanmaya başlayacaklarını ifade etti.